dimarts, 24 de juliol de 2012

El Bloc-Els Verds presenta una moció per a declarar Alaquàs ciutat antitaurina i amiga dels animals.


El portaveu del Grup Municipal del Bloc- Els Verds d’Alaquàs a l’Ajuntament d’Alaquàs Vicent Forment, ha anunciat que en el ple del pròxim dijous defensarà una moció per a declarar Alaquàs com a ciutat antitaurina i amiga dels animals.

La coalició ha expressat d’aquesta manera la seua voluntat per que no se celebren a Alaquàs corregudes de bous ni un altre tipus d’espectacles en els quals es produïsca la mort a un animal o se’ls provoque estrès psicofísic.

Segons Forment, Alaquàs és una ciutat sensible cap als animals i sobre els tracte que han de rebre, com demostra l’aprovació de l’ordenança municipal reguladora de la tinença d’animals de companyia, aprovada per acord plenari de 25 de maig de 2000, en la que es prohibix entre altres aspectes, el sacrifici d’animals, amb sofriments físics o psíquics o la utilització d’animals en espectacles, festes populars i altres activitats que impliquen crueltat o maltractament.

Per al BLOC-ELS VERDS es el moment de modificar aquesta ordenança i suprimir l’excepció que es fa actualment a les “festes de bous en les seues diferents manifestacions”, sobretot quan en este moment un grup minoritari de veïns i veïnes del nostre poble, aposten per la celebració d’espectacles taurins, els quals no tenen cap arrelament ni tradició en la nostra població.

Així mateix, proposen que les Corts Valencianes elaboren una nova Llei autonòmica de Protecció Animal, que regule la protecció integral dels animals, tant dels domèstics com dels salvatges, i que prohibisca la tauromàquia «en totes les seues formes».

Segons han expressat el regidor de la coalició, Vicent Forment, aquesta moció hauria de ser aprovada perquè es tracta d’una forma de demostrar que Alaquàs és una ciutat sensible amb els animals i amb el tracte que aquests han de rebre. «Aquest tipus d’espectacle ens omple de vergonya i indignació» posat que és «contrari a la tendència evolutiva que està demostrant la resta de països civilitzats del món».

En aquest sentit, el Bloc-Els Verds, ha recordat que ja han sigut més de 90 els municipis espanyols que s’han declarat a favor dels drets dels animals, així com del seu reconeixement en considerar que estan dotats de sensibilitat psíquica, a més de física.

Finalment, la coalició proposa fer arribar la moció a les diferents institucions valencianes, així com a les entitats que treballen pel benestar animal.

El Bloc-Els Verds presenta una moción para declarar Alaquàs ciudad antitaurina y amiga de los animales.

El portavoz del Grupo Municipal del  Bloc- Els Verds de Alaquàs en el  Ayuntamiento de Alaquàs Vicent Forment, ha anunciado que en el pleno del próximo  jueves defenderá una moción para declarar Alaquàs como ciudad antitaurina y amiga de los animales.

La coalición ha expresado de esta manera su voluntad por que no se celebren en Alaquàs corridas de toros ni otro tipo de espectáculos en los que se produzca la muerte a un animal o se les provoque estrés psicofísico.

Según Forment, Alaquàs es una ciudad sensible hacia los animales y sobre el trato que tienen que recibir, como demuestra la aprobación de la ordenanza municipal reguladora de la tenencia de animales de compañía, aprobada por acuerdo plenario de 25 de mayo de 2000, en la que se prohíbe entre otros aspectos, el sacrificio de animales, con sufrimientos físicos o psíquicos o la utilización de animales en espectáculos, fiestas populares y otras actividades que implican crueldad o maltrato.

Para el Bloc-Els Verds  es el momento de modificar esta ordenanza y suprimir la excepción que se hace actualmente en las “fiestas de toros en sus diferentes manifestaciones”, sobre todo cuando en este momento un grupo minoritario de vecinos y vecinas de nuestro pueblo, apuestan por la celebración de espectáculos taurinos, los cuales no tienen ningún arraigo ni tradición en nuestra población.

Asimismo, proponen que les Corts Valencianes elaboren una nueva Ley autonómica de Protección Animal, que regule la protección integral de los animales, tanto de los domésticos como de los salvajes, y que prohíba la tauromaquia «en todas sus formas».

Según han expresado el concejal  de la coalición, Vicent Forment, esta moción debería ser aprobada porque se trata de una forma de demostrar que Alaquàs es una ciudad sensible con los animales y con el trato que éstos deben recibir. «Este tipo de espectáculo nos llena de vergüenza e indignación» puesto que es «contrario a la tendencia evolutiva que está demostrando el resto de países civilizados del mundo».

En este sentido, el Bloc-Els Verds, ha recordado que ya han sido más de 90 los municipios españoles que se han declarado a favor de los derechos de los animales, así como de su reconocimiento al considerar que están dotados de sensibilidad psíquica, además de física.

Finalmente, la coalición propone hacer llegar la moción a las diferentes instituciones valencianas, así como a las entidades que trabajan por el bienestar animal.

Publicacions digitals:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada