dimarts, 21 de juny del 2011

Qüestions econòmiques del pacte d'investidura

Volem aclarir algunes qüestions en relació a la proposta de reducció de les retribucions als grups polítics i les assignacions als regidors que haureu pogut vore en el text de l’acord d’investidura. Heu vist els números finals i volem mostrar quins eren els números previs a la proposta i la previsió de despesa.

1. Assignacions anuals per grups municipals i per regidors

Per tant amb la nostra proposta ens estalviarem 136.960 € en assignacions als grups municipals.

2. Retribucions per assitències a plenaris i comissions

Les assistències dels regidors als órgans de govern, comissions i plens deuen ser retribuïts als regidors pel treball d’estudi i preparació que requereixen. Els membres de l’equip de govern i els portaveus de cada grup polític municipal tenen major càrrega de treball, per això les seues retribucions són un poc majors. La proposta feta representa un 25 % d’estalvi respecte de xifres de principi de 2011 (més encara si considerem les de 2007 a 2010)

L’alcaldessa i els regidors alliberats no cobraran per assistir a plenaris i comissions

Els plenaris, per exemple, passaran de costar uns 6600 € (segons anys) a costar uns 3357 €

3. Personal de confiança

Es tracta de persones expressament contractades per a la gestió política de determinades àrees o per a l’assessorament dels grups municipals. Les tria l’alcalde o alcaldessa i cessen quan ho fa el polític que ha decidit que se’ls contracte. Durant la legislatura 2007-2011 s’ha contractat personal de confiança per a la gestió de les següents àrees: assessors polítics, departament de comunicació, gerent cultural, gerent d’esports, tercera edat. L’acord d’investidura marcava que no es contractaria personal de confiança, tot considerant que les treballadores i els treballadors municipals tenen suficient preparació per cobrir les funcions de gestió de les distintes àrees.

* En les dades obtingudes sobre la Despesa 2011 n’hi ha personal de confiança que només s’ha comptat fins a final de la legislatura 2007-2011 i altre que compta fins a final de l’any 2011.

4. Regidors alliberats

Són els regidors que es dediquen totalment o parcialment a la gestió política i cobren per fer-ho. Un dels regidors alliberats sol ser l’alcalde o alcaldessa.

La proposta feta ha sigut d’assignar una quantitat anual màxima de 210.000 € per a regidors alliberats, però això no implica que es gaste per complet.

A l’hora d’establir la xifra s’han fet diverses valoracions:

· El sou mitjà estaria al voltant del 35.000 € bruts/any

· Es comptava com a alliberats a l’alcalde/ssa i un màxim de 5 regidors. Aquests 5, en els nostres comptes, podrien ser (encara no s’ha concretat)

§ tres regidors de l’equip de govern a jornada completa o un altre número a temps parcial, per compensar amb alliberats la desaparició del personal de confiança.

§ El regidor del Bloc-Els Verds d’Alaquàs perquè si no no es podria fer bé el treball de control, de revisió, la realització de propostes, la informació a la ciutadania i, en definitiva, el treball d’oposició seriosa, constant i constructiva

§ Un regidor del PP. La nostra coalició ha proposat durant les negociacions un govern de consens, donada la situació municipal, però ha sigut rebutjada pel PSOE i pel PP. No obstant, en la proposta econòmica hem deixat la porta oberta a què, si el PP vol treballar per a fer gestions concretes a favor del poble i necessita tindre un alliberat, això siga possible.

· ,La proposta de 210.000 € està feta per a què puguen cobrar 6 persones, però si al final n’hi ha menys alliberats no es gastarà tota la xifra i encara estalviarem més.

· En la proposta no està fixat el jornal de l’alcaldessa, quan més elevat siga aquest menys cobraran els regidors alliberats.

A aquesta informació volem afegir, que durant la legislatura 2007-2011 el PP va tindre alliberats, tant regidors com personal de confiança a temps complet o parcial segons l’any. Això es va fer d’acord amb el PSOE, amb qui ara sembla que no vol parlar i no es va fer públic com ara està fent-ho Bloc-Els Verds d’Alaquàs. Les xifres són:

Despesa alliberats PP

2007

(3) 78.600 €

2008

(2) 45.000 €

2009

(2) 46.000 €

2010

(2) 66.000 €

TOTAL

213.600 €

El cost mitjà entre personal de confiança i regidors alliberats, incloent alcalde/essa, durant la legislatura 2007-2011 és de 353.000 € i amb la nostra proposta el màxim de cost serà de 210.000 €




12 comentaris:

  1. Estas reducciones son mucho menores que las que propuso el PP en sus propuestas para pactar con compromis. Lástima que por principio el Bloc odie las siglas PP. El PP de Alaquàs actual no tiene nada que ver con lo que había por mucho que se intente insistir en la confusión.

    ResponElimina
  2. ¿Cuales eran esas reducciones propuestas por el PP si se puede saber?

    ResponElimina
  3. con todo esto se demuestra que se bajara la deuda, pero tambien demuestra que Forment se ha cubierto bien el culo, ya que el es uno de los liberados y 2 mas de su partido tambien, este como todos a chupar del bote y a pagar los ciudadanos, si de verdad les preocupara el pueblo cobrarian como los españolitos mileuristas, por que para lo que hacen y nada, ¿verdad Mondejar?

    ResponElimina
  4. ¿De donde te sacas que hay dos mas del Bloc liberados aparte de Forment?

    ResponElimina
  5. El que és innegable és que Compromís, publicant aquestes dades (sense manipular!), demostra una transparència que ni pp ni psoe han practicat en tota la seua trajectoria al nostre ajuntament.
    Per això (i per més motius que ens donaran als llargs dels 4 anys que queden) m'alegre d'haver-los votat.
    Bé està el que bé comença.

    I als comentaris anteriors que desqualifiquen els dic 2 coses:
    1. Preneu nota i apliqueu-vos esta manera de fer política: ni lladres, ni mentires, ni manipulacions.
    2. Demostreu el que digueu o no tireu acusacions falces.

    ResponElimina
  6. M'agradaria que el anonim que diu que 2 persones mes del partit van a estar alliberades ho aportara en dades, perque en cap lloc he llegit que aixo vaja a ocorrer, la veritat es que no ho entenc, aportes numeros i dades i la gent escriu lo que li dona la gana sense arguments, es criticar per criticar, que atrevida es la ignorancia.

    ResponElimina
  7. Me parece genial la iniciativa de los verdes. Demuestra transparencia y "compromiso".
    A los que comentan cosas sin aportar datos, estaría bien que tomasen ejemplo ya que las palabras sin muestras parecen simples ataques sin fundamento.
    Basta de mentiras y manipulaciones.

    ResponElimina
  8. Tinc curiositat en saber, si pot ser, quans diners nets (limpios de polvo i paja) cobrava Alarte quan era alcalde.

    ResponElimina
  9. ¿Datos sin manipular?

    Juas juas juas

    ResponElimina
  10. Pots explicar quina es la manipulació segons tu?

    ResponElimina
  11. El que es riu perque pensa que son datos manipulats, en que se basa per a eixes rises? A lo millor a ell li fa gracia perque es un mentider i es incapaç de dir una veritat en la seua vida i pensa que tots som iguals. Podia mirarse-ho abans de criticar i riure.

    ResponElimina