dilluns, 20 de maig de 2013

Nosaltres. 30 Anys de l'Estatut d'Autonomia.


Amb motiu del  trentè aniversari de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana, aprovat a través de la Llei Orgànica 5/1982, d’1 de juliol s'han realitzat una gran quantitat  d'actes de commemoració de la mencionada data.  Dins d’aquests actes de commemoració, la Universitat d’Alacant va organitzar, amb el patrocini de la Conselleria de Governació  l’exposició Nosaltres. 30 Anys de l'Estatut d'Autonomia.

L’objectiu de l’esmentada exposició és segons els creador de la mateixa  “destacar-ne el caràcter de norma institucional bàsica de la Comunitat, nascuda del consens de les principals forces polítiques valencianes que van voler recuperar l’autogovern fent ús del dret a l’autonomia que la Constitució espanyola reconeixia a tota nacionalitat; no sense abans, per a aconseguir-ho, recórrer un camí políticament ben llarg i tortuós.” 

La dita exposició, va ser presentada inicialment al Museu de la Universitat d’Alacant (MUA), posteriorment  i dins dels actes de commemoració del 25 d’abril, l’exposició va ser exposada a les Corts Valencianes. El mateix dia de la inauguració de l’exposició el Partit Popular, malgrat haver subvencionat l’exposició,  va intentar boicotejar-la i censurar-la, per considerar que l’exposició “ofrece una visión sectaria de lo sucedido en la Comunitat durante la Transición y en los años de democracia” amb una mostra més de l’actuació inquisidora del Partit Popular, que pretén retallar el dret a la llibertat d’expressió. 

Des del Bloc-Els Verds d'Alaquàs creiem interessant que els veïns i veïnes del nostre poble, puguen coneixer una exposició  que te per objectiu destacar-ne el caràcter de norma institucional bàsica de la Comunitat, nascuda del consens de les principals forces polítiques valencianes que van voler recuperar l’autogovern.

Per tots aquest motius sol·licite, que en nom de l’Ajuntament d’Alaquàs de manera institucional, s’adrece a la Universitat d’Alacant per a que puguen cedir a l’Ajuntament l’Exposició  “Nosaltres, 30 anys de l'Estatut d'Autonomia” perquè s'expose en el Castell d'Alaquàs.

Atentament.


 Alaquàs 26 d’abril de 2013

Vicent. Forment Legua.
 Portaveu del grup BLOC-ELS VERDS.

Escrit presentat per registre d'entrada el passat 30 d'abril, que està sense resposta per part de la Sra. Alcaldesa a data de hui (20 de maig de 2013)

Aquesta és la resposta donada hui 22 de maig, pel Departament de Cultura de l'Ajuntament:


En referència a la sol·licitud presentada per registre d'entrada el passat dia 30 d'abril, en la qual sol·licitava per la vostra banda, que l'Ajuntament d'Alaquàs es posara en contacte amb la Universitat d'Alacant amb tal de realitzar les gestions per a poder exposar a Alaquàs la mostra "Nosaltres. 30 anys de l'Estatut d'Autonomia", li informe que s'han dut a terme les gestions amb la Universitat d'Alacant i hi ha un compromís previ per part d'aquesta per a realitzar l'exposició el pròxim mes de novembre. Quan tinguem detalls de les dates exactes de la mostra i tot lo relatiu a la mateixa us informarem. 

Si hi ha qualsevol qüestió sobre aquest tema no dubteu a indicar-nos-ho.

Una salutació


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada