dijous, 9 de desembre del 2010

EL BLOC PRESENTA UNA MOCIÓ PERQUÈ ALAQUÀS ES DECLARE CIUTAT ANTITAURINA

Els nacionalistes volen aconseguir que el ple de l’Ajuntament aprove una declaració contra els espectacles de bous.

El secretari local del BLOC d’Alaquàs, Vicent Forment, ha presentat una moció en la que solicita a la corporació municipal un pronunciament en favor dels drets dels animals i contra el seu maltractament .

El BLOC d’Alaquàs vol lluitar per fer que Alaquàs es declare ciutat antitaurina. Segons fonts del partit, després de presentar una moció al plenari municipal en este sentit, preparen una serie d’activitats contra la tauromàquia “per fomentar els valors de respecte cap a la naturalesa i els éssers vius”.

Segons Forment, Alaquàs és una ciutat sensible cap als animals i sobre els tracte que han de rebre, com demostra l’aprovació de l’ordenança municipal reguladora de la tinença d’animals de companyia, aprovada per acord plenari de 25 de maig de 2000, en la que es prohibix entre altres aspectes, el sacrifici d’animals, amb sofriments físics o psíquics o la utilització d’animals en espectacles, festes populars i altres activitats que impliquen crueltat o maltractament.

Per al BLOC es el moment de modificar aquesta ordenança i suprimir l’excepció que es fa actualment a les “festes de bous en les seues diferents manifestacions”, sobretot quan en este moment un grup minoritari de veïns i veïnes del nostre poble, estan arreplegant signatures per exigir la celebració d’espectacles taurins, els quals no tenen cap arrelament ni tradició en la nostra població.

Forment espera que Alaquàs es sume als mes de 80 municipis de tot l’Estat que ja s’han declarat favorables als drets dels animals i ha demanat a l’equip de govern que aprove aquesta moció i no antepose suposats interessos electoralistes a la defensa dels drets dels animals.

1 comentari: