dijous, 30 de desembre del 2010

EL BLOC – COMPROMÍS PER ALAQUÀS INICIA LA CAMPANYA DE RECOLLIDA DE SIGNATURES PER LA GRATUÏTAT DE LES ESCOLES INFANTILS DE 0 A 3

Forment: “Una excel·lent acollida ha marcat el primer dia de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a tramitar en Les Corts una demanda social no atesa.”

Alaquàs ha començat la recollida de signatures amb una espectacular acollida. La necessitat de concretar una legislació que integre una reivindicació de la escolarització dels xiquets de 0 a 3 anys demostra la preocupació que existix al respecte.

Per al Secretari Local del Bloc, Vicent Forment “El primer dia ha sigut tot un èxit i fins el mes de març en que acaba el termini que marca la llei estarem demanant la col·laboració de la població per a que es tramite esta important proposició de llei que suposarà llevar-se de damunt una gran càrrega econòmica per a les famílies d’Alaquàs”.

La ILP es fonamenta sobre la base de que les xiquetes i els xiquets de 0 a 3 anys són persones amb drets socials, entre ells el dret a l’educació, un dret que ha de ser garantit pels poders públics, i amb drets civils que han de ser respectats d’acord amb els principis establerts per la Convenció dels Drets del Xiquet. Una educació infantil coherent suposa assentar els fonaments de la resta del sistema educatiu. La inversió generosa en aquestes primeres edats pot ajudar a prevenir problemes posteriors, en moments en què és més difícil intervenir i sens dubte més costós, tant social com econòmicament i són un termòmetre de la visió de futur d’una societat.

 
Esta Iniciativa Legislativa Popular que promou la Coalició Compromís és fruit de la preocupació i el compromís actiu amb la societat valenciana per l’educació dels seus menors, pretén ser un primer pas cap a una oferta pública ajustada a la demanda real, respondre a una reclamació cada vegada més generalitzada entre la població i apostar pel futur de la nostra societat.

 
El fonament bàsic d’aquesta iniciativa és l’aposta inequívocament per l’educació des de la primera infància, considerant una regressió inadmissible la nova orientació que li ha donat el PP a aquesta etapa educativa que considera l’atenció als xiquets i a les xiquetes de 0-3 anys des de la perspectiva merament assistencial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada