dilluns, 23 de març de 2015

Mocions Presentades per al pròxim Ple de Març.

Moció  per a adequació i ampliació de les places pràctiques formatives a l'ajuntament.

MOCIÓ

En vista que la relació de places pràctiques formatives a l'Ajuntament es limiten a determinats perfils formatius i no inclouen certs perfils formatius, que des del grup municipal Bloc- Els Verds d'Alaquàs considerem i valorem que seria beneficiós tant per a l’Ajuntament i per als mateixos estudiants que poguessen exercir aquestes pràctiques o projectes de fi de carrera.
També creiem beneficiós que s’amplien l'àmbit on es desenvolupen les pràctiques perquè fins ara només es podien desenvolupar en els diferents departaments de l'Ajuntament. Bloc-Els Verds també valorem que seria positiu que s'ampliés a poder cursar les pràctiques en els diferents Associacions de veïns comerciants, empresaris, juvenils i grups polítics, de l'Ajuntament. Perquè creiem que podrien sorgir les sinergies necessàries perquè els estudiantes, els fóra més fàcil un cop acabats els estudis, trobar un lloc de treball.

PROPOSTA D'ACORD

1-Que s'incloguen aquestes disciplines:
  -Grau De Ciències Polítiques i de l'Administració Pública.
  -Grau en Ciències Ambientals, Biologia i Geografia.

2-Que les Associacions de veïns comerciants, empresaris, juvenils i grups polítics puguin sol·licitar la realització de
 les pràctiques, no solament com fins ara, per als diferents departaments de l'ajuntament, en aquestes i altres disciplines.

3- Les Associacions de veïns comerciants, empresaris, juvenils i grups polítics que ho sol·liciten haurien d'aportar un pla de treball al responsable de pràctiques del Centre Municipal de Formació Francesc Ferrer Martí i per part del centre fer un seguiment el responsable pràctiques.

4-Traslladar els següents acords als actors implicats com associacions de veïns empresaris, comerciants, juvenils, grups polítics, universitats. Publicar-lo en els diferents mitjans de comunicació que disposa l'ajuntament.

Francisco Muñoz

Portaveu del Bloc- Els Verds d’Alaquàs

Moció  per a la adequació de la documentació de les comissions informatives i plens.

MOCIÓ
En vista al que ha passat en anteriors plens, ordinaris i comissions informatives, crec convenient que es revise la convocatòria de plens i la recepció de la documentació adequant-la al que marca la llei en terminis i forma. També observe que en la convocatòria es fa per correu electrònic i s'envia part de la informació digitalitzada. Amb el que els regidors no podem accedir a tota la informació fins que accedim a la carpeta que conté els documents del plenari i quan està tancat l'ajuntament no hi podem tindre accés. La major part de les vegades hem de fotocopiar la totalitat de la informació per poder estudiar-la, amb la despesa que això implica en paper, electricitat i tinta d'impressora. La petjada ecològica és molt gran i els diners gastat també, sobretot considerant que de la gran majoria de la informació només es prenen unes notes i s'argumenta posteriorment
.

PROPOSTA D'ACORD
1. Convocar els plens com a mínim amb els requisits que estableix la llei, en temps i forma.
2. Digitalitzar tota la Informació del plenari, que s'envie per correu electrònic, als grups polítics presents a l'ajuntament, alhora que la convocatòria de ple.

Francisco Muñoz
Portaveu del Bloc-Els Verds d’Alaquàs

MOCIÓ

El Bloc-Els Verds Alaquàs demanen que la Vila d'Alaquàs es sume el proper dissabte dia 28 de març a l'Hora del Planeta, entre les 20:30 i les 21:30 hores. En aquest sentit es sol·licita que l'Ajuntament faça un gest simbòlic en aquesta direcció apagant o deixant sense il·luminació les instal·lacions municipals, apagant simultàniament tot l'enllumenat públic que reforça la imatge exterior d'aquests edificis i places municipals, alhora que demanen a tots els ciutadans que se sumen a aquesta iniciativa en Defensa del Planeta i contra el Canvi Climàtic.

L'Hora del Planeta és una iniciativa global de l'associació de protecció de la natura WWF Adena on els individus, organitzacions, empreses i governs apaguen els seus llums durant una hora per demostrar el seu suport a la lluita contra el canvi climàtic. Es tracta de l'esdeveniment climàtic més gran de la història. Al 2014, van participar més de 7.000 ciutats en 150 països, incloent més de 250 ciutats espanyoles. Al nostre país van participar uns 6 milions de persones i es van apagar edificis emblemàtics com l'Alhambra de Granada, La Cibeles i la Porta d'Alcalà a Madrid, el Museu Guggenheim a Bilbao, la Sagrada Família i la Torre Agbar a Barcelona, ​​etc.

També de manera individual, amb un simple gest, podem participar en aquesta iniciativa: apagant els interruptors durant 60 minuts demostrarem que actuant junts, tots som part de la solució al canvi climàtic.

Amb unes simples iniciatives entre tots podem fer de que totes les hores siguen "l'hora del planeta": aprofitant al màxim la presència de llum natural i regulant la il·luminació de cada habitació per aconseguir ambients més confortables, eliminant els consums fantasma, apagant completament els equips elèctrics quan no s'utilitzen i desendollant de la xarxa aquells que s'hagen acabat de carregar la bateria.També apagant els llums que no s'utilitzen i canviant les bombetes incandescents, que més temps estiguin enceses, per llums de baix consum; caminant més i usant la bicicleta, així com utilitzant, per als trajectes llargs, el transport públic i reduint l'ús del cotxe. Igualment podem contribuir-hi comprant electrodomèstics que tinguen etiqueta energètica de classe A.


PROPOSTA D'ACORD

1.    Que a partir d'ara tots els anys el municipi d'Alaquàs se sume a la iniciativa de l'hora del planeta, que s'apague tota la il·luminació exterior dels edificis públics, el 28 de març entre 20:30 i les 21:30 hores, no com fins ara que només eren apagades les del Castell i les de la rotonda de la Torre.
2.    Animar les associacions de comerciants CADA i d'empresaris ACE a seguir aquesta iniciativa i també a associacions culturals com l'Ateneu, la Unió Musical d'Alaquàs, associacions de veïns i festeres a sumar-se a la iniciativa.
3.      Donar coneixement de la iniciativa a tota la població pels mitjans de comunicació, xarxes socials, i penjant una pancarta a l'ajuntament.


Francisco Muñoz

Portaveu del Bloc-Els Verds d'Alaquàs

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada