dimarts, 5 de novembre del 2013

Nosaltres. 30 Anys de l’Estatut d’Autonomia.


Amb motiu del  trentè aniversari de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana, aprovat a través de la Llei Orgànica 5/1982, d’1 de juliol s’han realitzat una gran quantitat d’actes de commemoració de la mencionada data.  Dins d’aquests actes de commemoració, la Universitat d’Alacant va organitzar, amb el patrocini de la Conselleria de Governació l’exposició Nosaltres. 30 Anys de l’Estatut d’Autonomia.

L’objectiu de l’esmentada exposició és segons els creador de la mateixa  “destacar-ne el caràcter de norma institucional bàsica de la Comunitat, nascuda del consens de les principals forces polítiques valencianes que van voler recuperar l’autogovern fent ús del dret a l’autonomia que la Constitució espanyola reconeixia a tota nacionalitat; no sense abans, per a aconseguir-ho, recórrer un camí políticament ben llarg i tortuós.”

La dita exposició, va ser presentada inicialment al Museu de la Universitat d’Alacant (MUA), posteriorment  i dins dels actes de commemoració del 25 d’abril, l’exposició va ser exposada a les Corts Valencianes. El mateix dia de la inauguració de l’exposició el Partit Popular, malgrat haver subvencionat l’exposició,  va intentar boicotejar-la i censurar-la, per considerar que l’exposició “ofrece una visión sectaria de lo sucedido en la Comunitat durante la Transición y en los años de democracia” amb una mostra més de l’actuació inquisidora del Partit Popular, que pretén retallar el dret a la llibertat d’expressió.

Des del Bloc-Els Verds d’Alaquàs creiem interessant que els veïns i veïnes del nostre poble, puguen conèixer una exposició  que te per objectiu destacar-ne el caràcter de norma institucional bàsica de la Comunitat, nascuda del consens de les principals forces polítiques valencianes que van voler recuperar l’autogovern.

Per tots aquest motius  el passat 26 d’abril varem sol·licitar a la Sr. Alcaldessa, que en nom de l’Ajuntament d’Alaquàs de manera institucional, s’adreçara a la Universitat d’Alacant per a que cediren a l’Ajuntament l’Exposició  “Nosaltres, 30 anys de l’Estatut d’Autonomia” perquè s’exposara en el Castell d’Alaquàs.

Com a conseqüència de la nostra sol·licitud a partir del proper dijous 7 de novembre podrem gaudir de l’exposició “Nosaltres, 30 anys de l’Estatut d’Autonomia al Castell d’Alaquàs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada