dijous, 22 d’agost de 2013

Que les festes no ens impedeixen vore la pobresa


Encara que de tots els sants i Mares de Déu que s’inclouen en les festes majors d’Alaquàs, Sant Francesc de Paula no estiga present, anem a recordar que es tracta d’un dels nostres patrons. 

Independentment de la vinculació religiosa de cadascú, és una part de la nostra història i el personatge de Sant Francesc es va caracteritzar per la humilitat i la pobresa, com a màximes perpètues de la seua existència.

En aquests moments dels segle XXI, quan teòricament hauríem d’haver evolucionat a una hipotètica utopia que ens permetera a tots tindre les necessitats bàsiques cobertes, molta gent ha hagut d’adoptar involuntàriament eixe “model” d’austeritat com a conseqüència de la mala gestió política i econòmica dels últims anys. I això hauria d’estar present en la nostra festa. Moltes veïnes i veïns pateixen per a poder menjar, o pagar l’aigua i la llum, mentre altres aquests dies faran ostentació de vestits, menjar i beure en abundància.

Hem de fer festa, per suposat! Al cap i a la fi, la festa és també un motor econòmic que genera llocs de treball, sempre que es pague tot i no queden deutes pendents. I, també, la festa és un espai de lleure i socialització necessari. Però seria millor fer festa sense oblidar del tot la realitat que ens envolta, establint una connexió entre la diversió i la solidaritat.

Compartim aquests dies la diversió i, siguem capaços d’ alguna cosa més, d’introudir gestos de proximitat que permeten, als que passen dies difícils, sentir-se plenament partíceps d’aquests dies de festa.

Una salutació i bones festes.

Salutació publicada al programa de Festes 2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada