divendres, 11 de març del 2011

EL BLOC DENUNCIA QUE ALAQUÀS RENOVA ELS JOCS INFANTILS INCOMPLINT LA NORMATIVA D'ACCESSIBILITAT

Parc de l'Hort de Sant Josép
L'ajuntament d'Alaquàs ha promogut la renovació dels jocs infantils oblidant-se totalment del col·lectiu de persones amb discapacitat i obviant la normativa vigent d'accessibilitat d'espais públics.

Els nous jocs infantils instal·lats no han tingut en compte l'establiment de mesures per tal de garantir i fer efectiu el dret a la igualtat d'oportunitats de les persones amb discapacitat, dret que s'estableix en els articles 9.2, 10, 14 i 49 de la Constitució espanyola.

 
El portaveu del Bloc d'Alaquàs, Vicent Forment, ha denunciat que "La senyora alcaldessa ha publicitat els nous parcs infantils d'Alaquàs com el millors parcs per als xiquets i xiquetes en l'últim Butlletí d'Informació Municipal i no ha tingut la sensibilitat oportuna amb el col·lectiu de persones discapacitades del nostre poble".

 
Els nous parcs infantils incompleixen la Llei 51/2003 d'igualtat d'oportunitats i accessibilitat, el Reial Decret 505/2007 de condicions dels espais públics urbanitzats i la Ordre VIV/561/2010 que desenvolupa este últim Reial Decret.

En concret la normativa estableix que els nous elements que s'instal·len en els espai públics urbanitzats no han de tindre escalons o resalts que impedisquen l'accés de cadires de rodes, en canvi, tots els nous parcs instal·lats en Alaquàs tenen un rastell que impedeix totalment l'accés de persones amb discapacitats motores, a més de poder provocar caigudes als xiquets i xiquetes que els utilitzen.
Vicent Forment ha manifestat que "exigiran a l'alcaldessa que reforme immediatament tots els parcs per adaptar-los a la normativa d'accessibilitat i que en cas contrari denunciaran els fets a l'organisme competent sense descartar les actuacions judicials previstes a l'empara de la Llei 51/2003".

1 comentari:

  1. Copio y pego un comentario del blog de Ciudadano Q "Vuelvo a filtrar otra estadistica de intención de voto realizada por demoscópia a petición de uno de los dos partidos grandes (PSOE y PP) y que todavia no han querido publicar.

    MES DE FEBRERO A 1662 PERSONAS.
    CON UNA INTENCIÓN DE VOTO DEL 58% PSOE.... 47.5%
    PP...... 25.6%
    INxA.... 9.1%
    BLOC.... 5.7%
    EU...... 3.8%
    VERDS... 0.9%
    Blanco.. 1.2%
    Ns/Nc... 6.1% (...)"

    ResponElimina