divendres, 22 d’octubre del 2010

EL BLOC-COMPROMÍS PER ALAQUÀS DEMANA DOTAR A TOTS ELS BARRIS DE LA CIUTAT DE CONTENIDORS SELECTIUS

El secretari local del Bloc d’Alaquàs, Vicent Forment, ha exigit hui a l’equip de govern, que dote per igual a tots els barris i zones habitades de la ciutat, dels mateixos serveis en quant als residus, ja que la mancança de contenidors selectius en molts punts de terme és evident.

Segons Forment “ tots els veïns, visquen on visquen, paguen la mateixa taxa de recollida de residus, taxa que entenem que és desproporcionat, ja que paga el mateix, per exemple, una família de 10 membre que no té cap mirament a l’hora de generar més i més residus, o una persona que visca sola i tinga especial cura en consumir productes que no generen quasi residus. Paga el mateix que separa els residus, que qui no, per tant, caldria estudiar el que estan fent altres ciutats d’anar a taxes proporcionals amb la despesa real ocasionada per cadascú”.

A banda d’aquestes valoracions, segons Forment, a molts alaquassers se’ls priva del dret de tindre al seu abast contenidors de paper, vidres o envasos, al tindre en les proximitats sols contenidors no selectius, i haver de fer molts metres, alhora de trobar punts amb tota la gama de contenidors. “Cal per tant, fer una revisió dels actuals punts de recollida, i ampliar-los, ja que si bé algunes zones “ preferencials” per a l’equip de govern, si que tenen aquest servei, moltes altres com el cas antic no”.

Forment ha exposat també el sistema de recollida d’aquest contenidors també caldria millorar-se, ja que ve sent massa habitual la imatge d’aquests, tant els soterrats com els que es situen en superfície, desbordats i plens de bosses de paper, vidre o envasos deixat al seu voltant. Igualment, s’ha destacat que es caldria millorar el servei de recollida selectiva, podent disposar de contenidors per separar les deixalles orgàniques de les inorgàniques, per poder donar-li un ús com adobs a les primeres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada